Lokale omroepen slaan handen ineen voor Living Memories

Radio Aalsmeer, MeerRadio, JammFM, RickFM, RTV Amstelveen en Radio Tulipa komen op 23 maart in actie voor de Aalsmeerse Stichting Living Memories. In de 10-uur durende radio-uitzending ‘Let’s Make Memories’ doen de omroepen verslag van allerlei acties die in de regio worden gehouden. Het doel is zoveel mogelijk geld inzamelen voor blijvende herinneringen aan kinderen die gaan overlijden aan een ziekte.

Portretten
Stichting Living Memories maakt audio- en videoportretten van kinderen in de leeftijd van 0 – 18 jaar met een beperkte levensverwachting. De portretten worden belangeloos gemaakt door professionele videomakers en gratis aan de gezinnen aangeboden. Als blijvende herinnering voor de ouders, broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen.

Owen
Eén van de kinderen die de stichting filmde is Owen (1 jr.) uit Kudelstaart. Zijn moeder Sylvana: ‘We hebben zo’n mooie film van onze zoon gekregen. Zo emotioneel en de realiteit van hoe het er echt aan toe gaat in ons leven momenteel. We koesteren de momenten dat hij nog bij ons is’.

Acties
Op 23 maart komt de hele regio in actie om zoveel mogelijk videoportretten mogelijk te maken. Zo is er een grote spinningmarathon in sporthal De Waterlelie in Aalsmeer en houden leerlingen van Judoschool Ron van
Raaphorst een spectaculaire worpactie. Verder is er een bootcampactie en kunnen kinderen die van dansen houden zich opgeven voor Dance For Kids. De dag wordt afgesloten met een optreden van de band Hollands Diep. Uiteraard zijn meer acties welkom.

Stichting Living Memories is in het bezit van het CBF-keurmerk Veilig Geven en kan het werk alleen doen met ondersteuning van donateurs en sponsors. Voor meer informatie over de actiedag, het opgeven voor of aanmelden van een actie kun je terecht op de website www.letsmakememories.nu. Alles over het werk van de stichting vind je op www.stichtinglivingmemories.nl.

Foto: Sylvana uit Kudelstaart met haar zoontje Owen (eigen foto)

Gepubliceerd: 14 januari 2019 om 23:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×