Aalsmeerse sjoelers op weg naar NK

Zaterdag 9 februari is de 2e selectiewedstrijd in Heemskerk voor regio West gesjoeld. Maar liefst 83 sjoelers streden om de hoogste eer. Wat de vorige keer niet lukte, lukte de winnaar bij de heren, Jan Drent, deze keer wel: een gemiddelde boven de 140 in de klasse Heren A. Met 144,20 zelfs ruim boven de 140 en bijna 5 punten voorsprong op de nummer 2.

Petra Houweling had, met een bruiloft in de benen, wel genoeg met 136,75 gemiddeld voor de winst, maar de voorsprong bedroeg ditmaal slechts 2 punten op de zusjes Heijnis. Hans van Leeuwen (Klasse C) en Kees Verbruggen (Klasse E) bezorgden Sjoelclub Aalsmeer ook de hoofdprijs in hun klasse. Tweede plaatsen waren er voor Albert Geleijn en Kees Kuypers, het brons ging naar Wim Voorbij, Tim van Tiem en Theo van Leijden. Van de 18 Aalsmeerse deelnemers kwamen er 8 in aanmerking voor podiumplaatsen, voorwaar geen slecht resultaat.

De laatste regiowedstrijd wordt op zaterdag 9 maart in Heemskerk gesjoeld, dan wordt ook bekend gemaakt wie er naar het NK in Barneveld mogen in april.
De volgende competitieavond is op donderdag 14 februari en begint om 20 uur in het Dorpshuis in Kudelstaart.

Foto: Petra Houweling (eigen foto)

Gepubliceerd: 11 februari 2019 om 7:50 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×