Mega roeiproject gaat voor half miljoen voor KiKaRoW

Zestig Nederlandse roeiverenigingen slaan de handen ineen voor een roeitocht van 1.400
kilometer door het hele land. Met dit unieke evenement willen zij een half miljoen euro
ophalen voor het Prinses Máxima Centrum, waar kinderen met kanker worden behandeld.

Het project KiKaRoW Rondje NL vindt plaats van 13 april tot en met 14 juli 2019 en richt zich in het bijzonder op het inzamelen van geld voor het onderzoeksproject “Later”. Het doel van dit project is met name het verminderen van de vaak zware bijwerkingen voor kinderen die kanker overleven.

Aan de mega roeitocht wordt deelgenomen door een groot aantal roeiers uit het hele land. Ook “survivors” – overlevenden van kinderkanker – en bekende Nederlanders zullen een deel van de route meeroeien. KiKaRoW Rondje NL is een initiatief van de Uithoornse roeivereniging Michiel de Ruyter.

Ongeveer zestig roeiverenigingen uit het hele land hebben zich aangesloten en houden acties om het doel van een half miljoen euro mogelijk te maken. Ieder weekend wordt een traject door Nederland geroeid. Een pittige uitdaging voor de roeiers. De opbrengst komt ten goede aan het researchproject ”Later” van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Het doel van dit project is met name om de genetische aanleg van het optreden van late effecten van kinderkanker op te sporen en vervolgens te kunnen behandelen.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 11 februari 2019 om 23:27 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×