Boeing 747 achteruit ingeparkeerd

De Boeing 747 van Corendon is zondagmorgen vroeg aangekomen en geparkeerd op zijn uiteindelijke plaats in de tuin van een hotel. De Jumbojet heeft de afgelopen week de reis afgelegd vanaf Schiphol-Oost naar het hotel in Badhoevedorp. Dwars door omliggende weilanden, over diverse sloten en wegen. Gisterennacht stak de oudste Boeing 747-400 van KLM, ‘City of Bangkok’ de A9 over, waarvoor de snelweg enige tijd afgesloten is geweest.

Voor de laatste etappe moest het toestel alleen nog de Schipholweg overgestoken worden om de Boeing uiteindelijk achteruit in te parkeren. Met militaire precisie is hij op zijn plaats gemanoeuvreerd waar hij nu staat te pronken.

Het vliegtuig, waarvan de bruikbare onderdelen zijn verwijderd, wordt een ‘experience center’ waar een nog nader te bepalen attractie in komt. De baas van Corendon Atilay Uslu is achteraf niet helemaal blij met deze bijzondere, maar dure actie. Hij gaf aan dat hij het commercieel gezien nooit had moeten doen.

Foto: VTF | Vivian Tusveld

Gepubliceerd: 10 februari 2019 om 12:57 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×