Boeing 747 steekt snelweg A9 over

In de nacht van vrijdag 8 februari op zaterdag 9 februari is de A9 ter hoogte van Badhoevedorp gedurende enige tijd afgesloten geweest voor het transport van een Boeing 747 naar het Corendon Village Hotel. Het voormalige KLM-toestel moet uiteindelijk in de tuin van het hotel in Badhoevedorp komen te staan.
De A9 richting Alkmaar is afgesloten geweest van 23.00 tot 7.00 uur. De andere kant op, richting Amstelveen, is gedurende diezelfde periode een rijstrook open voor verkeer. Alleen gedurende de oversteek is het verkeer geheel stil gezet.
De oversteek van het toestel nam uiteindelijk bijna twee keer zoveel tijd in beslag dan vooraf werd gedacht. Het aanvankelijk berekende kwartier was toch niet genoeg. Het verkeer heeft bijna een half uur stil gestaan. De oversteek zelf duurde net iets langer.
Om het transport te volgen gedurende de drie geplande nachten heeft Corendon bezoekersvakken ingericht. Men moet zich wel van te voren aanmelden. Zonder toegangsticket is geen toegang te verkrijgen tot het gebied waar het transport plaatsvindt.
Foto: VTF | Vivian Tusveld

Gepubliceerd: 9 februari 2019 om 17:22 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×