'Echt Esther' over 'Voor Elkaar'

Waar ga je naar toe als je advies, hulp of ondersteuning nodig hebt? Zowel in Aalsmeer als in Uithoorn is een informatiepunt op het gebied van welzijn, te weten Uithoorn voor Elkaar en Aalsmeer voor Elkaar. Iedereen kan er met een hulpvraag of een initiatief terecht. Een online marktplaats waar men elkaar kan vinden en helpen. Donderdag 28 februari komen Monique Sintenie en Helma Keesom vertellen over wat er allemaal wordt gedaan en geregeld via deze welzijnsorganisaties.

Activeringscoach
Monique Sintenie werkt als wijk en activeringscoach in Uithoorn. “Het vraaggericht werken is een mooie uitdaging, om te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen binnen hun mogelijkheden mee kunnen doen. Uithoorn voor elkaar staat dan ook voor iedereen doet mee! Coachen en ondersteunen van mensen die zijn vastgelopen is ook een belangrijk onderdeel van mijn werk, waar ik heel veel energie van krijg.”

Buurtverbinder
Helma Keesom werkt sinds januari 2017 ik in Aalsmeer als buurtverbinder. “Contacten leggen, vraagbaak zijn en netwerken bouwen. Dat doe ik samen met mijn collega’s van Team Aalsmeer. Iedereen heeft periodes in zijn/haar leven waarin je steun nodig hebt, maar ook periodes waarin je juist die steun kunt geven. Die mensen breng ik graag bij elkaar of ik zoek de kortste weg naar hulp. Voor bewoners, die een goed plan hebben voor een fijne buurt kan ik advies en zelfs wat geld geven. Ik vind Aalsmeer heerlijk om in te werken, vanwege de historie en de diversiteit. Op dat laatste mogen de Aalsmeerders best trots zijn!”

Heb jij nu al een vraag of opmerking voor een van beide dames, mail dan naar esther@radioaalsmeer.nl. Ben je nieuwsgierig naar hun ervaringen luister dan mee donderdag om 19:00 overal ter wereld via www.radioaalsmeer.nl

Echt Esther‘ wordt iedere donderdag uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur. Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Foto: Helma Keesom (Aalsmeer Vandaag)

Gepubliceerd: 25 februari 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×