FavoCinema met huisarts Joke Stam

FavoCinema presenteert in samenwerking met Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer een nieuwe reeks filmavonden in De Oude Veiling, de huiskamer van Aalsmeer. ‘Bekende Aalsmeerders’ worden uitgenodigd om hun favoriete films te delen met een belangstellend publiek. We leren een Aalsmeerder kennen door zijn of haar favoriete film, voorafgegaan door een interview.

Het spits wordt afgebeten door huisarts Joke Stam. Haar praktijk is gevestigd aan het Drie Kolommenplein en zij is gespecialiseerd in ouderenzorg. Wie nieuwsgierig is naar de persoonlijke keuze van haar en misschien wel de relatie ervan met haar werk, is  van harte welkom.

De favoriete film van Joke Stam lijkt regelmatig te twijfelen tussen psychologisch drama en een kostuumfilm. Het beschrijft een waar gebeurd verhaal uit het begin van de vorige eeuw over een relatie tussen twee kunstenaars geleid door een nu actueel thema. Wat allemaal begon als een onschuldig spelletje, een grapje op een netwerk borrel, leidde naar iets groters. De levendige en speelse aanzet maakt gaandeweg plaats voor een ernstiger toon. Ze worden constant aangestaard en veroordeeld. De film breekt daarmee een lans voor een controversieel thema.

Twee hoofdrolspelers werden genomineerd voor een Golden Globe en een Oscar. De Oscar  werd ook daadwerkelijk binnengehaald. Naast het bijzondere acteerwerk is het gelukt om een staaltje kunst neer te zetten.

De voorstelling vindt plaats in De Oude Veiling, Marktstraat 19, 1431 BD Aalsmeer Aanvang: 20.30 uur. De toegang is gratis.

Foto: Joke Stam

Gepubliceerd: 6 februari 2019 om 7:19 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×