Spitfiredag bij CRASH-museum

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 organiseert op zaterdag 23 februari aanstaande de jaarlijkse Spitfiredag. In 2003 kwam een reconstructie van de Spitfire met code 3W-S naar het museum en is sindsdien een grote publiekstrekker binnen de uitgebreide collectie.

Piloot
Onderdelen van een gecrashte Spitfire samen met veel fotomateriaal en documenten zijn in het museum te zien. Kom alles te weten van de Australische piloot John Carmichael die uit zijn Spitfire moest springen, na zijn beschieting van een colonne voertuigen op de A4, omdat zijn vliegtuig motorschade opliep. Hij kwam veilig aan de grond en met hulp van het verzet kon hij onderduiken in Leimuiden.

Boekenmarkt
Te zien zijn uiteraard de vaste tentoonstellingen en tijdelijke expositie rond de luchtoorlog, het verzet en het onderduiken in de Haarlemmermeer. Tevens is er een boekenmarkt en verkoop van vliegtuigmodellen, waar zowel tweedehands als ook nieuwe exemplaren te koop zijn.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout). De toegang bedraagt € 5,00 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.

Foto: de Spitfire bij aankomst (eigen foto)

Gepubliceerd: 13 februari 2019 om 23:11 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×