Nieuwe burgemeester: "Aalsmeer wordt eerder herkent dan Amstelveen"

Op 5 februari maakte de gemeenteraad van Aalsmeer bekend wie er wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester. De 38-jarige Gido Oude Kotte zal op 16 april a.s. worden geïnstalleerd door de Commissaris van de Koning. Reden genoeg voor Sem van Hest en Erik Kreike van Radio Aalsmeer Politiek (R.A.P.) om hem eens te bellen.

Op de vraag waarom Oude Kotte en zijn vrouw naar Aalsmeer wilden komen, antwoordde hij: “Wij waren allebei op zoek naar een kleinere gemeente met een hechtere gemeenschap, waar het verenigingsleven actief is en waar de handjes uit de mouwen gestoken worden voor wat vrijwilligerswerk.”

Warmte
De nieuwe burgervader heeft in zijn verleden regelmatig gezeild op de Westeinder. “Mijn vrouw en ik zijn niet heel erg bekend met het gebied, maar hebben wel wat familie in de buurt wonen. We hebben ons de afgelopen maanden wel georiënteerd en geprobeerd wat te proeven van de verschillende kernen. Er ontstond toen wel een behoorlijke warmte.” De nieuwe burgervader zou het leuk vinden als ‘onze inwoners’ ook kennis willen maken met hem. Hij denkt dan bijvoorbeeld aan huiskamergesprekken of een gezamenlijk ontbijt, verspreid over een wat langere periode. “Ik zal daar zeker initiatief in nemen en ook de tijd voor nemen”. Oude Kotte ziet erg uit naar de Pramenrace.

Amstelveen
Over de ambtelijke fusie met Aalsmeer zei hij: “Heel duidelijk in de politiek en in de samenleving is dat de zelfstandigheid en het behoud van identiteit en karakter heel belangrijk zijn. Een warme samenwerking met Amstelveen is wel belangrijk. Het gaat om dienstverlening en die moet heel goed zijn. Aalsmeer is echter geen kleine gemeente en bekend in de hele wereld. De meeste Nederlanders zullen eerder Aalsmeer herkennen dan Amstelveen.”

Woning
Oude Kotte is opzoek naar een woning in de gemeente, maar heeft daar wel wat wensen bij: “Het moet dicht bij een opvang zijn. We hebben een hele jonge dochter. Mijn vrouw moet vervoerstechnisch ook makkelijk bij haar werk kunnen komen. De eerste woningen die wij gaan bezichtigen zijn in Kudelstaart.” Over de installatie op 16 april: “Wij kijken er naar uit. Het kan ons niet snel genoeg komen.”

Het gehele interview kunt u hier beluisteren.

Gepubliceerd: 13 februari 2019 om 7:42 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×