Aziatische kunsten in Flower Art Museum

In het Flower Art Museum in Aalsmeer is momenteel de tentoonstelling ‘Shapes of Nature’ te bewonderen, met een belangrijk aandeel voor de Japanse Sogetsu Ikebana Art. Hierbij aansluitend organiseert het museum binnenkort een lezing en een workshop.

Het vieren van de prachtige Aziatische natuur is een onderwerp dat centraal staat in de lezing ‘Flowers in Asian art’ van Jean Brouwers op vrijdag 15 maart. Tijdens deze lezing geeft hij in woord en beeld een indruk van het belang van bloemen en natuur in de Aziatische kunsten. Botanische motieven, hun symboliek en betekenissen op porselein, keramiek, klassieke en hedendaagse schilderingen en lakwerk geven een impressie van de prominente verbondenheid van de mens met de natuur.

Workshop bloemschikken
Ikebana is de Japanse bloemschikkunst waarvan de oorsprong in boeddhistische tempels ligt. In ikebanaschikkingen wordt een minimale hoeveelheid bloemen gebruikt om de schoonheid van de bloem optimaal tot zijn recht te laten komen. Zaterdag 23 maart geeft de ervaren docent Masako Higashi de ikebanaworkshop ‘Bloemschikken in balans’.
De workshop is zaterdag 23 maart van 13.00 tot 15.30 uur. Aanmelden voor de workshop kan via info@flowerartmuseum.nl.

Het Flower Art Museum is gevestigd aan Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren). Meer informatie: www.flowerartmuseum.nl.

Gepubliceerd: 7 maart 2019 om 20:04 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×