SeringenXperience in maart en april

De Westeinder Rondvaart Aalsmeer houdt op verzoek door de week en in het weekend speciale seringenvaartochten. De data van de SeringenXperience 2019 zijn onlangs bekend gemaakt: 16 en 30 maart en 13 april a.s.

Seringen zijn voor de bloemenhandelaren de ‘krenten in de pap’ en geven aan waarom Aalsmeer zo belangrijk is als bloemenhandelscentrum. Deze speciaal geforceerde voorjaarsbloemen vind je alleen maar bij de Aalsmeerse kwekers en handelaren.

Productie
De vroege lente is bij uitstek geschikt om de trekheestercultuur bij de kwekers te bekijken want dan vindt de ‘trek’ en de productie plaats. De seringenteelt kan inmiddels wel tot het Aalsmeers cultureel erfgoed gerekend worden en daarom reden te meer om deze Aalsmeerse ‘roots’te bezoeken.

Trekheesters
Het eerste gedeelte van de vaartocht voert tussen de akkers door op de Westeinderplassen waar de trekheesters (seringen en sneeuwballen) het grootste gedeelte van het jaar staan.  Bij het tweede gedeelte van de ‘Seringentocht’ wordt de boot verlaten en het ‘trekken’ (forceren) van de struiken wordt uitgelegd door enkele kwekers.

Aalsmeers product
De speciale rondvaart geeft u de gelegenheid in de ‘keuken’ te kijken van een oer-Aalsmeers product en geeft een indruk welke moeite er wordt gedaan om een goed product vermarkt te krijgen. En u kunt genieten van de ongekende winterrust en de natuur op de Westeinderplassen.

De afvaart vindt plaats op 16, 30 maart vanaf het Praamplein om 13.30 uur en op 13 april om 10.30 uur. Mail voor informatie naar info@westeinderrondvaart.nl

Foto: Seringenakkers

Gepubliceerd: 6 maart 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×