Eerste paal voor vernieuwd Dorpshuis

Dinsdagochtend 19 maart is met een officieel en feestelijk moment de eerste paal van de nieuwe voorkant van het Dorpshuis ’t Podium in Kudelstaart de grond ingeslagen. Wethouder Robbert-Jan van Duijn had de eer om dit samen met Alexander Smal en Joost Wagemakers van Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) te doen.

Veel geïnteresseerde Kudelstaarters waren hier getuige van. Namens het bestuur van het Dorpshuis sprak Jan Hoogenbosch als eerste de toehoorders toe. Hij bedankte de betrokkenen. “We zijn vanuit Kudelstaart al jaren bezig met dit plan en zijn daarom dan ook zeer blij dat de SLS ons hierin steunt met een mooie subsidie.”

Enorm enthousiasme
Ook wethouder Robbert-Jan van Duijn is blij met de renovatie van het centrale fundament voor Kudelstaart. “En ik ben zeer trots, want ik ben opgegroeid in Kudelstaart en kwam vaak in het Dorpshuis. Het is een huis voor de Kudelstaartse gemeenschap. Er zijn veel gesprekken geweest over dit project. Ik kon niet anders dan hier voor 100% achter staan.”

Kwaliteitsimpuls
Directeur Joost Wagemaker van de SLS legt uit waarom zij dit project hebben omarmd. “We vinden het mooi dat we kunnen bijdragen aan de kwaliteitsimpuls van dit dorpshuis, waar veel Kudelstaarters gebruik van maken. De stichting is ervan overtuigd dat dit project, in een gebied waar sprake is van geluidshinder door vliegtuigen, een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verbetering van de kwaliteit van de leefomgeving in Kudelstaart”.

Nieuw jasje
De wethouder en de SLS-mensen mochten op de knop drukken om de hei- installatie in gang te zetten. Sommigen stonden met de handen op de oren, een koptelefoon op of met pluggen naar het spektakel te kijken.
De komende maanden zal er hard worden gewerkt om het Dorpshuis in een nieuw jasje te steken, zonder dat de gebruikers hun activiteiten moeten stoppen. Ook de parkeerplaatsen worden opgeknapt. Op 5 oktober zal het vernieuwde Dorpshuis klaar zijn.

Foto: Ilse Zethof

Gepubliceerd: 20 maart 2019 om 20:36 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×