Jetze Plat verbetert werelduurrecord handbiken

Paralympisch kampioen, meervoudig Wereld, Europees en nationaal kampioen en houder van het parcoursrecord van de wereldberoemde Ironman op Hawaï (8h41m47s), dat staat allemaal al op het palmares van handbiker Jetze Plat. Maar de in Vrouwenakker woonachtige atleet wil meer! Zo is hij volop in voorbereiding op de Paralympische Spelen in Tokio in 2020.

Op woensdag 13 maart deed wereldkampioen handbiken Jetze Plat in Sportpaleis Alkmaar echter ook een aanval op het werelduurrecord. Het record stond op naam van Geert Schipper. Hij kwam vorig jaar in een uur tijd tot 42 kilometer en 165 meter.

“Als twaalfjarig jochie ben ik begonnen met de sport handbiken, wat uiteindelijk doorgroeide tot een droom om de beste en snelste ter wereld te worden”, aldus Plat.
Na een uur lang rond rijden op de 250 meter baan van Alkmaar, kwam Jetze tot maar liefst 44,749 km. Jetze werd in zijn aanval op het uurrecord gesteund door het Fonds Gehandicaptensport, de Nederlandse Loterij en de Mike Multi Foundation.

Foto: Mike Multi Foundation

Gepubliceerd: 13 maart 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×