Leerlingen Triade planten bomen in Hornmeerpark

Leerlingen van basisschool Triade hebben woensdag 13 maart bomen, struiken en sneeuwklokjes geplant in het Hornmeerpark. Zij deden dit, samen met wethouder Wilma Alink, in het kader van de Nationale Boomfeestdag 2019.

De feestelijke dag begon met een bijzondere mini musical. Een idee van de leerlingen van groep 5/6 zelf. Vervolgens vertrokken de kinderen, met hun juf, ouders en de wethouder die ochtend naar het Hornmeerpark. Warm aangekleed en met regenlaarzen aan, want het weer was onstuimig. Tijdens de wandeling vertelde ecoloog Jean Dorrestein, wat bomen betekenen voor andere planten, dieren en mensen. Daarna werden de handen uit de mouwen gestoken. Ook de wethouder hielp een handje mee. Zij was onder de indruk van het enthousiasme en de betrokkenheid van de leerlingen: “De kinderen hebben een sterk natuurbesef. Ze vinden het belangrijk dat we er zuinig mee omgaan. Ook weten zij heel goed wat schadelijk is voor de natuur en het milieu. Daar ben ik niet alleen heel blij mee, maar ook ontzettend trots op. Het was een geweldige ochtend”, aldus Alink.

Kruidentuin cadeau
Als dank voor hun inzet kregen de kinderen na afloop van de wethouder een mini-kas en kruiden cadeau. Hiermee kunnen zij zelf thuis een eigen kruidentuin kweken. Astrid van der Lans, leerkracht groep 5/6: “Het was een hele leuke leerzame ochtend.  De leerlingen zaten met vieze schoenen, maar een ervaring rijker, heerlijk in de klas bij te komen en te genieten van hun presentje.”

Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 14 maart 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×