Toon je kunst tijdens de IkToon maand

Afgelopen jaar bundelden Cultuurpunt Aalsmeer en Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) hun krachten voor het gezamenlijke project ‘Amazing Amateurs in de etalage’. En met succes, want het project krijgt dit jaar een vervolg! Tijdens de landelijke IkToon maand in juni zal er weer de hele maand beeldende kunst van verschillende amateurkunstenaars te bewonderen zijn in diverse (winkel)etalages in het centrum van Aalsmeer. Een ieder die in de vrije tijd graag schildert, beeldhouwt, fotografeert of op een andere manier creatief bezig is, kan zich vanaf nu opgeven voor deze expositie.

Geef je op en win!
De één vindt het gewoon leuk om zo nu en dan naar buiten te treden met een hobby. Anderen nemen het weer een stuk serieuzer en zien het als een kans om voor het voetlicht te treden. De één schildert herinneringen of fotografeert en de ander hakt in steen tot het af is. Zeker is dat alle amateurkunstenaars met plezier en een zekere gedrevenheid al korter of langer met de ‘kunsten’ bezig zijn. Redenen om mee te doen aan Amazing Amateurs in de etalage kunnen dus heel divers zijn. Deelnemende kunstenaars zijn volledig vrij in keuze welke kunstwerken zij willen laten zien. Er mogen maximaal twee werken aangeleverd worden: één voor in een etalage en één voor in De Oude Veiling.

Prijzen
Als deelnemend kunstenaar maak je twee keer kans om in de prijzen te vallen. Er is een Publieksprijs en een Vakjuryprijs. Het publiek mag gedurende de maand van zich laten horen en stemmen op het fraaiste kunstwerk. De maker van het kunstwerk met de meeste stemmen krijgt voor één jaar de Gouden Penseel. De vakjury gaat de ingebrachte kunstwerken beoordelen op basis van vier criteria: kwaliteit, kleurgebruik, techniek en originaliteit. De vakjury heeft drie prijzen te vergeven. Aan het eind van de IkToon maand worden de winnaars bekendgemaakt.

Opgeven voor Amazing Amateurs in de etalage kan via het inschrijfformulier op de website van KCA, www.kunstencultuuraalsmeer.nl, vóór 1 mei 2019. Daar zijn ook de spelregels te vinden.

Foto: Elsbeth Gorter

Gepubliceerd: 29 maart 2019 om 7:32 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×