AB hoopt te zaaien (en oogsten)

Het gaat niet goed met de bestuivers in Nederland: honingbijen, wilde bijen, zweefvliegen, hommels en andere insecten. Daarom is in 2018 voor het eerst een Nationale Zaaidag georganiseerd. Honderden mensen hebben die dag speciale bloemmixen op allerlei plaatsen in Nederland uitgezaaid om voldoende bestuiver-vriendelijke bloemen te hebben.

Dit jaar doet de politieke partij Aalsmeerse Belangen ook een duit in het zakje en kunt u op woensdag 17 april tussen 12.00 en 15.00 uur op het Molenplein in het dorp ook een bijenmix komen halen om in het paasweekend zelf te zaaien.

Voedselbank-voor-Bijen
Toen de leden van Aalsmeerse Belangen mee wilden doen met de Nationale Zaaidag, bleek in Aalsmeer geen officiële Voedselbank-voor-Bijen (hun eigen kleine paradijsje voor de bedreigde bestuivers) te zijn. Daarom heeft de lokale politieke partij besloten zelf een bijenvriendelijke zadenmix aan te schaffen en zo een officieuze voedselbank-voor-bijen te organiseren.

Bijenmix
De speciale bijenmix kunt u natuurlijk uitzaaien in uw tuin, maar het is ook leuk om dat juist in een stukje ‘openbaar’ groen te doen. Let er dan wel op dat het een geschikte plaats is. Niet alleen qua grond, vocht en (zon)licht, maar zeker ook ten aanzien van onderhoud. Het is zonde wanneer uw insectenparadijsje wordt weggemaaid voordat het feestmaal heeft plaatsgevonden.

Foto’s
Daarnaast zou AB het enorm leuk vinden wanneer u uw kleine insecten-lusthof fotografeert wanneer alles bloeit en zoemt. Zo helpen we de zoemers, fleuren we Aalsmeer wat op en kunnen we laten zien dat ook mensen vrolijk worden van insectenvriendelijke beplanting.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 3 april 2019 om 20:47 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×