‘Intermezzo’ stelt componist Ries centraal

Op 8 april zal Sem van Hest in het klassieke programma ‘Intermezzo’ aandacht besteden aan de Duitse componist Ferdinand Ries. Een tijdgenoot en leerling van Ludwig van Beethoven, die een bewonderaar werd van het werk van Ries. Een volgens veel musici ondergewaardeerde componist.

Ries was een productief en origineel componist in elk genre, wiens werk, zoals dat van andere tijdgenoten, grotendeels overschaduwd is geraakt door dat van Beethoven. Hij schreef onder meer acht symfonieën, waarvan er zeven gepubliceerd werden. Van Hest zal u in de gelegenheid stellen om te bepalen of u het daarmee eens kunt zijn.

Intermezzo‘ wordt iedere maandag van 21.00 – 23.00 uur uitgezonden. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.

Gepubliceerd: 5 april 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×