Leerlingen van Triade herdenken WO II op gemeentehuis

Op donderdag 11 april herdachten leerlingen uit de groepen 8 van de Triade Zuid en Triade Hornmeer samen met burgemeester Nobel de Tweede Wereldoorlog in Aalsmeer. Aan het eind van de herdenking legden de kinderen bloemen neer. Vanwege de verbouwing kon dat dit jaar niet bij het Adoptiemonument in de gevel van het gemeentehuis. Het Adoptiemonument draagt de namen van Aalsmeerders die de oorlog niet hebben overleefd, omdat zij de moed hadden zich te verzetten tegen de Duitsers.

Voorafgaand aan het herdenkingsmoment was er een bijeenkomst voor de kinderen in de raadskelder. Ze bekeken samen met de burgemeester het ‘Gedenkboek van Aalsmeer 1940-1945’ en de documentaire over de oorlog in Aalsmeer, waarin oud-wethouder Nico Borgman vertelt hoe hij als jongetje de oorlog heeft beleefd. Daarna waren de kinderen aan de beurt. Zijn hadden gedichten, voordrachten, toneelstukjes en filmpjes gemaakt over het thema 2019 ‘In vrijheid kiezen’. Een aantal leerlingen draagt hun gedicht voor bij de herdenkingsbijeenkomst in het gemeentehuis op 4 mei.

Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 12 april 2019 om 7:34 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×