Nationale Herdenking op zaterdag 4 mei

Op 4 mei herdenken wij jaarlijks in Nederland alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de conflicten en vredesmissies nadien. In de gemeente Aalsmeer zijn op 4 mei verschillende herdenkingsbijeenkomsten.

Centrum
In Aalsmeer-Centrum zal vanwege de renovatie van het gemeentehuis de herdenking dit jaar plaats vinden in de Burgerzaal.  Het programma start om 19.35 uur met muziekvereniging Aalsmeers Harmonie. Enkele leerlingen zullen gedichten voorlezen en kinderburgemeester Hannah Fokkema en de nieuwe burgemeester Gido Oude Kotte zullen een toespraak houden. Na de twee minuten stilte om 20.00 uur, zullen er kransen worden gelegd. 

Kudelstaart
De herdenking in Kudelstaart vindt plaats bij het monument ‘De Propeller’ aan de Schweitzerstraat. Daar start het programma om 19.30 uur met muziekvereniging Sursum Corda en ook hier zullen kinderen gedichten voordragen. Raadslid Jan Bouwmeester zal namens het gemeentebestuur spreken. Na de twee minuten stilte zullen kransen gelegd worden door de gemeente, de Dorpsraad en veteranen. G

Estafetteploeg
De Aalsmeerse estafetteploeg vertrekt na de herdenking vanuit Kudelstaart naar Wageningen om het bevrijdingsvuur op te halen. Op zondag 5 mei komen zij met het vuur terug in Kudelstaart. De bevrijdingsvuurceremonie vindt plaats om 13.00 uur voor de Place2bieb, Graaf Willemlaan 1, Kudelstaart.

Oosteinde
De herdenking in Aalsmeer-Oost vindt plaats bij het monument ‘Hell’s Fury’, het vliegtuig dat dit jaar 76 jaar geleden op deze plaats neerstortte, aan het plantsoen aan de H. Buismalaan met om 19.20 uur muziek van Aalsmeers mannenkoor Con Amore. Er zal een toespraak zijn gastspreker Hermen de Graaf, Libanon-veteraan, drager van het Draaginsigne Nobelprijs VN-militairen.

Foto: Herdenking bij Hell's Fury in 2017

Gepubliceerd: 24 april 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×