Petra Houweling Nederlands Kampioen sjoelen

“Eindelijk”, dat waren de woorden die Petra Houweling afgelopen zaterdag sprak, toen zij zich in de Veluwehal in Barneveld mocht laten kronen tot Nederlands Kampioene Individueel Dames. Na een 3e plaats in 2015, 7e in 2016 en 2018 en 6e in 2017 is het dit jaar toch gelukt.

De laatste keer dat dit lukte bij de dames voor Sjoelclub Aalsmeer was in 1985. Tijdens de regio wedstrijden in afdeling West stak Petra al met kop en schouders boven de andere dames uit, maar ook afgelopen zaterdag was zij de beste van Nederland.

In de C-Klasse werd Hans van Leeuwen kampioen, in de D-Klasse was de titel voor Kees Kuypers (128,90). In de F-Klasse waren de 2 hoogste podiumplaatsen voor Sjoelclub Aalsmeer. Marja Springin’tVeld stak er ruim bovenuit.

Het laatste belangrijke toernooi dit seizoen vindt plaats in het Hemelvaartsweekend in Duitsland, waar het WK gehouden wordt. De laatste competitieavond van dit seizoen is op donderdag 25 april en begint om 20 uur in het
Dorpshuis in Kudelstaart. De prijsuitreiking van dit seizoen is op vrijdag 3 mei. Voor meer uitslagen en informatie zie ook de website van Sjoelclub Aalsmeer www.sjoelclub-aalsmeer.nl.

Foto: Groepsfoto winnaars NK 2019 (eigen foto)

Gepubliceerd: 22 april 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×