Rondje NL van KiKaRoW klaar voor de start

Kinderkanker de wereld uitroeien. Het rondje NL van KiKaRoW is klaar voor de start. Zaterdagmorgen 13 april geeft Uithoorns burgemeester Pieter Heiliegers het sein voor vertrek van de monster-roeitocht die Rondje NL is, namelijk 1500 kilometer door alle Nederlandse provinciën in 14 opeenvolgende weekeinden tot de finish in Utrecht op 14 juli. Deelname door honderden roeiers en roeisters van alle leeftijden in estafette langs een 60-tal Nederlandse roeiverenigingen.

Doel van deze KiKaRoW is minimaal een half miljoen euro bijeen te brengen voor de LATER-studie van het Prinses Maxima Centrum, waar de langetermijneffecten worden onderzocht van de behandelingen die kinderen met kanker hebben/nog moeten ondergaan.

De deelnemende roeiverenigingen voeren vooraf al allerlei aan Rondje NL gerelateerde acties om geld in te zamelen. Het enthousiasme is groot. Als proloog van Rondje NL is op vrijdag 12 april op de Amstel bij de URKV Michiel te Ruyter te Uithoorn een feestelijke vlootschouw. De volgende ochtend zwaait burgemeester Pieter Heiliegers de vaartuigen uit. De eerste etappes leiden naar Alphen aan den Rijn, Leiden, Den Haag, Rotterdam en Dordrecht. Het weekeinde daarop gaat de tocht verder via Bruinisse en Goes naar Middelburg.

Vlaggenschip in de regatta is de zeeroeiboot ‘The Vin’. Deze wordt wisselend bemand door een viertal roeiers/roeisters (2 ervaren + 2 ‘kika-roeiers’, van kinderkanker genezen jong volwassenen) en een man of vrouw aan het stuur. The Vin zal het totale parkoers van zo’n 1500 kilometer varen, begeleid door de Tjerck Hiddes, schip van het Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers uit Den Helder.

Gepubliceerd: 3 april 2019 om 7:29 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×