Geen tabakswaar in nieuwe Lidl

Sinds 15 mei is de nieuwe Lidl in Aalsmeer open. De winkel aan de Stationsweg verkoopt geen sigaretten en tabak. Met deze stap zegt de supermarktketen bij te dragen aan een gezondere maatschappij en de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Lidl is de eerste supermarkt in Nederland die stopt met de verkoop van sigaretten en tabak en bouwt de verkoop richting 2022 gefaseerd af. Ook wil de supermarkt hiermee de “verantwoordelijkheid nemen dat ze kan bijdragen aan een rookvrije generatie”. Naast het niet verkopen van tabakswaar bieden zij ook hulp aan hun eigen medewerkers die willen stoppen met roken.

Wethouder Robert van Rijn, supermarktmanager Dignum en oud-Kinderburgemeester Derek hebben vanochtend samen Lidl Aalsmeer rookvrij verklaard. Wethouder Robert van Rijn was zeer enthousiast en was daarom aanwezig bij dit symbolische moment. De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds.

Foto: Wethouder Robert van Rijn, supermarktmanager Dignum en oud-Kinderburgemeester Derek (Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency)

Gepubliceerd: 17 mei 2019 om 22:56 uur, geschreven door Frederik Tijssen

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×