Kudelstaartse veiling levert bijna €20.000 op

In de heel vroege ochtend van Moederdag kon voorzitter Arie de Vos van de stichting Kudelstaart voor Kudelstaart het resultaat van de negentiende veiling bekendmaken. De opbrengst kwam met 19.901 euro ruim 11% hoger uit dan vorig jaar. Het eindbedrag van 2019 lag tevens zo’n 10% hoger dan de gemiddelde opbrengst van de afgelopen negentien jaren. In die periode werd bij elkaar ruim 342.000 euro bijeengebracht ten behoeve van projecten van Kudelstaartse clubs en verenigingen.

Burgemeester vestigt record
Topkavel in de veiling was de beschikbaarheid van de nieuwe burgemeester Gio Oude Kotte. Hij gaat een dagdeel meelopen met de Historische Tuin en de sponsors van dit museum hadden daar het recordbedrag van 1.060 euro voor over. Het hoogste bedrag ooit  voor een dienst geboden tijdens een van de negentien veilingen. De nieuwe burgervader bracht zelf ter plaatse ook nog een nieuwe dienst in: een bezoek van tien personen aan de Tweede Kamer met een CDA-Kamerlid en op de koffie bij de minister van Financiën. Dat kavel leverde meteen de op een na hoogste score. Daar werd 700 euro voor neergeteld.

Andere toppers
Een hardhouten bank, beschikbaar gesteld door de RABO-bank werd afgehamerd op 530 euro. Ook erg in trek waren de twee door AFAS Software (een bedrijf met Kudelstaartse roots) beschikbaar gestelde VIP-arrangementen voor twee personen naar keuze in AFAS Live. Liefhebbers hadden daar respectievelijk 440 en 390 euro voor over.

Vooral diensten
Een lang weekend of midweek in een beschikbaar gestelde bungalow bracht 340 euro op, barbecues voor tien personen schommelden tussen 220 en 300 euro en sloepvaren voor acht personen met lunch ging weg voor 180 euro, hetzelfde bedrag als wat een vaartocht met lunch voor zes personen opbracht. Een bedrijfsbezoek van  vijftien personen aan de enige broodvisser op de Westeinderplas (of varen met drie personen) leverde 170 euro op.

Dankzij vrijwilligers
Voorzitter Arie de Vos van de stichting Kudelstaart voor Kudelstaart dankte na afloop de tientallen vrijwilligers die de veiling weer tot een succes wisten te maken. Van lopers tot ophoud(st)ers en van notarissen tot veilingmeesters. Gert Ubink en Dick Venema slaagden erin om het op de vroege zondagochtend kort te houden, maar streven er toch naar om volgend jaar nog eerder te kunnen afhameren.

Foto: Burgemeester Gio Oude Kotte (r) kijkt voldaan toe als veilingmeesters Gert Ubink (l, buiten beeld op TekstTV) en Dick Venema de biedingen omhoog zien gaan.

Gepubliceerd: 13 mei 2019 om 23:41 uur, geschreven door Frederik Tijssen

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×