Maandag 3 juni opening IkToon-maand

Dit weekend is het zo ver: de start van de landelijke IkToon-maand. De hele maand presenteert jong en oud zich met kunst en cultuur. Optredens van muziekverenigingen, workshops en ook Aalsmeer staat in juni in het teken van kunst voor iedereen.

Opening
De IkToon-maand wordt dit jaar onder het genot van een hapje en een drankje feestelijk geopend in De Oude Veiling, op maandag 3 juni. Ook tijdens deze editie van IkToon organiseert Cultuurpunt Aalsmeer weer samen met Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) de expositie Amazing Amateurs in de etalage. In diverse etalages in het centrum van Aalsmeer is de hele maand beeldende kunst van verschillende amateurkunstenaars
te bewonderen. Deze kunstwerken verschillen van foto’s tot schilderijen tot beelden.

Aanstaande maandag, om 17.00 uur, wordt de Aalsmeerse IkToon-maand en daarmee deze expositie geopend.
De opening vindt plaats in de foyer van De Oude Veiling (Marktstraat 19). Aansluitend wordt een wandeling gemaakt langs de kunstwerken in de etalages.

Meer IkToon
Naast Amazing Amateurs in de etalage is er meer op het gebied van IkToon te beleven. Tijdens de Buitenspeeldag kunnen kinderen op drie verschillende plekken meedoen met workshops van het Cultuurpunt. Of beeldend aan de slag in het Pop up Atelier, waar zij workshops zeefdrukken, graffiti, boetseren en 3D printen kunnen volgen. Voor jongeren is er een talentenavond op 7 juni en het festival Heatwave op 21 juni, waar rapper Snelle de hoofdact is.

De IkToon-maand eindigt op zaterdag 29 juni met een grootse afsluiting in De Oude Veiling. In het hele pand zijn tal van activiteiten gepland, zoals optredens, workshops, lezingen en een verenigingsmarkt. Tevens worden
de winnaars van de Amazing Amateurs-expositie deze middag bekendgemaakt.

Kijk voor meer informatie over de IkToon-maand en het volledige programma op de website van het
Cultuurpunt: www.cultuurpuntaalsmeer.nl.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 27 mei 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×