Schaapscheren bij Boerenvreugd

De schapen van kinderboerderij Boerenvreugd mogen hun winterjas weer uit! Op woensdag 15 mei worden de schapen geschoren. Bezoekers zijn van harte welkom om te komen kijken. Monique en Kees zijn de schaapscheerders. “Tijdens het scheren zullen we ook leuke weetjes vertellen over schapen” aldus Monique.

Een leuke en leerzame activiteit die een bezoekje waard is. Kinderen die het leuk vinden mogen de schaapscheerders helpen en zelf een klein stukje scheren onder begeleiding. Spinster Ellen is ook aanwezig. Zij zal demonstreren hoe de wol met het spinnewiel wordt gesponnen. Een kijkje bij de vele jonge dieren die geboren zijn is altijd leuk! Het schaapscheerfeest is van 13.00 tot 16.00 uur aan de Beethovenlaan 118 in de Hornmeer.

Bezoek aan zorgcentra
Al vele jaren gaan vrijwilligers regelmatig op bezoek bij de zorgcentra in Aalsmeer. Zij nemen dan een aantal dieren mee en gaan op bezoek bij de bewoners. Dit jaar heeft Boerenvreugd meer schapen dan dat er op woensdagmiddag geschoren kunnen worden door de schaapscheerders. De vrijwilligers zullen daarom op 16 mei een bezoek brengen aan zorgcentrum ’t Kloosterhof en op 17 mei aan Rozenholm. Naar beiden centra nemen zij een schaap mee en gaan op locatie schaapscheren. Ook spinster Ellen gaat mee. Boerenvreugd hoopt de bewoners van beide zorgcentra zo een leuke activiteit aan te bieden.

Foto: Schaapscheren bij Boerenvreugd

Gepubliceerd: 6 mei 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×