1.450 deelnemers Dorpentocht fietsen €4.500 bijelkaar

De 42e versie van de Dorpentocht was ouderwets gezellig. Het was een hele mooie dag om te fietsen; misschien zelfs wel een beetje te warm. 1.450 mensen namen deel aan editie 42 van de jaarlijkse Dorpentocht. En zoals altijd was de opbrengst weer voor een goed doel; dit jaar het Bartiméus Fonds. Dit fonds komt op voor de duizenden blinde kinderen in ons land die ook gewoon dagelijks willen leren, spelen en sporten. De opbrengst van de Dorpentocht is bestemd voor belangrijke extra’s voor kinderen met een visuele beperking.

Bij elke startpost moest men als bewijs van deelname een stempel met een letter halen. Alle letters op een rij vormden het codewoord van de dag “NIET ZIEN” (55 km) of “ZIEN” (35 km). Een volle stempelkaart gaf na afloop bij inlevering recht op het fel begeerde erelint. Er zijn enkele deelnemers die zelfs alle 42 erelinten hebben!

’s Avonds na de fietstocht, kon het bestuur van stichting Dorpentocht onder luid applaus van de vrijwilligers een cheque van € 4.500 overhandigen aan de vertegenwoordiger van het Bartiméus Fonds, die deze gift met veel dank in ontvangst nam. De volgende Dorpentocht staat al weer gepland: op zondag 7 juni 2020. Aalsmeer zal dan weer een van de posten zijn.

Foto: Dorpentocht 2019 (eigen foto)

Gepubliceerd: 3 juni 2019 om 8:01 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×