Bedrijf op Schiphol ontruimt vanwege verdacht pakket

Een ruimte van vrachtafhandelingsdienst Swissport op Schiphol is een tijdje ontruimd geweest vanwege de vondst van een verdacht pakket. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het pakket onderzocht en geen gevaarlijke stoffen gevonden, zo meldt mediapartner NH-Nieuws.

De afzetting rondom het bedrijf aan de Angorachelaan werd later die avond weer weggehaald en de werknemers konden vervolgens weer terug, zo meldde de Koninklijke Marechaussee.

Volgens de Veiligheidsregio was er een hond bij het pakket gaan zitten, wat kan betekenen dat de inhoud gevaarlijk is. “Het is dan procedure om alles te ontruimen en de omgeving af te zetten”, aldus een woordvoerder. “Dat is voor de veiligheid, maar ook om de EOD de ruimte te geven.”

Foto: LNF | Laurens Niezen

Gepubliceerd: 4 juni 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×