Joke Schagen wint brons op WK-sjoelen

Afgelopen Hemelvaartsweekend werd het WK Sjoelen 2019 gehouden in Duitsland in het plaatsje Wüsting, in de buurt van Bremen. Dertien landen deden mee, maar vooral de Nederlandse en Duitse afvaardiging waren erg groot. In totaal 93 dames en 178 heren streden om de wereldtitel.
Bij de landenwedstrijd was er geen verrassing. Nederland won de finale van Duitsland. Zweden won overtuigend het brons, door van Frankrijk te winnen.

Joke Schagen 3e
Bij de dames ging de strijd om de wereldtitel tussen 2 Duitse- en 2 Nederlandse vrouwen. Zeer verrassend was het de Duitse Carmen Harms die van de voormalig Nederlands kampioene Sandra Stoelhorst won. Joke Schagen, het wel-niet-lid van Sjoelclub Aalsmeer, eindigde verrassend op een 3e plaats.  Nederlands kampioene Petra Houweling verkoos om niet mee te doen aan dit toernooi.

Wim Voorbij bij laatste 8
Bij de heren werd Tim van Tiem 46 e , Cock Tukker en Patrick Haring strandden in de 3e ronde. Wim
Voorbij kwam het verst, door tot de laatste 8 te reiken. De beste vier sjoelers kwamen allemaal uit
Nederland. De finale ging tussen Siem Oostenbrink (wereldkampioen in 2017) en de pas 16-jarige Stefan Kiwiet. Het was verrassend dat Stefan wereldkampioen werd. Het volgende WK wordt over 2 jaar in Nederland gehouden.

Ook eens sjoelen?
De eerste competitieavond van het nieuwe seizoen is op donderdag 5 september en begint om 20.00 uur in het Dorpshuis in Kudelstaart. Voor uitslagen en informatie zie: www.sjoelclub-aalsmeer.nl.

Foto: Joke Schagen wint brons (André van der Aart)

Gepubliceerd: 4 juni 2019 om 8:03 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×