Veel muziek bij DownTown Ophelia

DownTown Ophelia vindt op zaterdag 22 juni plaats in de Ophelialaan. Een evenement met een boodschap, want de organisatie wil laten zien dat mensen met een verstandelijke beperking meer kunnen dan we denken. Zij staan die dag centraal en mogen laten zien dat zij ook in een winkel kunnen werken, bij de horeca, de kappers of achter een braderiekraampje. Maar een ander belangrijk onderdeel van het evenement is muziek. Er staat een groot podium waar de hele dag optredens plaatsvinden. Ook mensen met een verstandelijke beperking staan daar in de spotlights, want om 1 uur komen de Let’s Dance Specials uit de Amstelhof een dansoptreden geven. En om 4 uur mogen ze stralen op de catwalk tijdens het hoogtepunt van de dag, de grote modeshow.

Van La Familia tot Meezingteam
Om half 11 begint de derde editie van DownTown Ophelia en burgemeester Gido Oude Kotte opent het feestelijke evenement. Daarna krijgt La Familia het podium met hun prachtige liedjes. Zou zo maar kunnen dat hun emotionele nummer ‘Stil maar’ ook voorbij komt. Wat was dat mooi in 2017 toen zij ook de opening verzorgden. Een officieel momentje is de onthulling van het kunstwerk voor in de Ophelialaan. Kunstschilder Michael Glanz heeft de eer om dit samen met de creatieve Yoeri te verzorgen.

Podium
Er gebeurt heel de dag van alles op het podium. Artiesten Danny Terp, zingende DJ Dennis Wijnhout en Sasja Brouwers zingen de sterren van de hemel. Aan het einde van de middag kan het ‘dak eraf’ met Het Meezingteam. De zangers gaan zeker voor een feestje zorgen, dus dat wordt weer polonaise lopen. En DJ Wally is ook niet te missen op het podium. Hij zorgt ervoor dat tussen alle optredens door leuke muziek te horen is.

Feestavond
Om 19.00 uur begint de DownTown Ophelia feestavond. Vanaf het grote terras kan genoten worden van spetterende optredens van Danny Terp, DJ Wally, Saskia Soulful en Johnny Romein. Zij staan garant voor een wervelende show. Een ouderwets gezellige feestavond, dat gaat het worden. En dat alles onder het genot van een hapje van de foodtrucks en een drankje te bestellen bij de grote bar geregeld door Restaurant Oh!

Het programma is te vinden op www.downtownophelia.nl.

Foto: Zingende DJ Dennis Wijnhout (r) en Rick (l)

Gepubliceerd: 4 juni 2019 om 22:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×