Dorpswandeling in teken van architectuur

Welke Aalsmeerse kerk noemen we een kruiskerk? Wat is er bijzonder aan de architectuur van ‘Broeckmans’? Welke bouwinvloeden zien we terug in het winkelgebied? Tijdens de dorpswandeling in Aalsmeer-Centrum komende zaterdag krijgen deelnemers de antwoorden op deze en andere vragen.

In het voorjaar en de zomer wordt in de dorpskern van Aalsmeer elke maand een dorpswandeling georganiseerd door de Historische Tuin Aalsmeer. De wandeling voert deelnemers langs bekende Aalsmeerse monumenten, maar ook langs minder bekende punten die historisch gezien interessant zijn. Tijdens de wandeling wordt hier letterlijk bij stil gestaan en werpen de gidsen vanuit hun eigen deskundigheid een nieuw licht op de lokale geschiedenis.

De dorpswandeling van aanstaande zaterdag 29 juni staat onder leiding van Joop Kok, architect, geschiedeniskenner en auteur van diverse publicaties over architectuur en Aalsmeer. Hij gaat specifiek in op de architectuur van een aantal bijzondere gebouwen in de dorpskern. De wandeling start om 13.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Startpunt is de Historische Tuin, Praamplein. Deelname is € 5,- Reserveren wordt op prijs gesteld: coordinator@historischetuinaalsmeer.nl of tel. 0297-322562.

De dorpswandelingen zijn geschikt voor iedereen die meer wil weten over Aalsmeer. Verwacht geen zware kost, wel een informatief verhaal doorspekt met leuke wetenswaardigheden. Naast aankomende zaterdag zijn er dit jaar nog wandelingen op 27 juli, 31 augustus en 28 september. Ook hiervoor kunt u al reserveren. De dorpswandeling is op aanvraag ook voor groepen te boeken.

Foto: Joop Kok (eigen foto)

Gepubliceerd: 23 juni 2019 om 22:30 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×