Zeehond bij Tolhuissluis in De Kwakel

Zondagmiddag 23 juni is er bij de tolhuissluis in De Kwakel een zeehond gespot. De gealarmeerde brandweer en politie hebben met met Zeehondencentrum Pieterburen overlegd en de zeehond weer losgelaten in de richting van Uithoorn. Vanaf daar moet het beestje zelf, via de Amstel, zijn weg weer vinden richting de zee.

Het verdwaalde beestje trok zondag veel bekijks. Op Facebook snappen veel mensen niet dat het diertje helemaal vanuit Uithoorn de weg naar zee weer moet terugvinden. De politie benadrukt dat zij en de brandweer vertrouwen op het advies van Pieterburen.

Video: Kazerne Aalsmeer

ZEEHOND IN DE SLUISZondag 23 juni 2019, 11:21 uurVanmorgen werden we gealarmeerd voor een niet alledaags klusje. In de sluis aan het Jaagpad in De Kwakel zwom een zeehond. De sluiswachter had de sluis bewust dichtgehouden in afwachting van de brandweer en de dierenambulance. Wij hebben ter plaatse contact gezocht met Zeehondencentrum Pieterburen. Zij adviseerde ons om de sluis te openen en de zeehond weg te laten zwemmen. Gezien het stressniveau van het beestje wat dit voor zijn gezondheid de beste oplossing. De zeehond heeft zijn zwemtocht voortgezet richting Uithoorn. P 2 DIER TE WATER , JAAGPAD DE KWAKEL 13ASM1#brandweer #kazerneaalsmeer #brandweeraalsmeer #BAA #brandweeraa #wijzijnbrandweeraa #Aalsmeer #Kudelstaart #firefighters #fireman #feuerwehr #bomberos #sapeurpompiers #vrijwilligers #durfjijintestappen #zeehond #Dekwakel #ZeehondencentrumPieterBuren

Geplaatst door Kazerne Aalsmeer op Zondag 23 juni 2019

Foto: Politie Aalsmeer/Uithoorn

Gepubliceerd: 23 juni 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×