Zonovergoten DownTown Ophelia

Zaterdag was de derde editie van DownTown Ophelia. Een geweldig feest met een boodschap. De organisatie wil laten zien dat mensen met een verstandelijke beperking ook kansen moeten krijgen op de arbeidsmarkt. Zij hebben ook talenten en dat mochten ze tijdens het evenement in de Ophelialaan laten zien.

Er was ontroering en vreugde. Bij de ouders, begeleiders, maar zeker ook bij het winkelend publiek. Mensen die hun boodschappen kwamen doen in de winkelstraat, toonden geduld en waren blij verrast dat deze doelgroep de straat ‘had overgenomen’.

Feest
Maar het was vooral ook een feest. Deelnemers met een verstandelijke beperking kregen deze dag de kans om te stralen op het grote podium en bij de winkeliers en op de braderie. Hoogtepunt is altijd de modeshow, waarbij heel wat kledingzaken meededen.
Dansers van de Let’s Dance Specials gaven een geweldige show weg en Laurens en Festus zongen een paar mooie, zelfgeschreven rapnummers. En alles werd live uitgezonden via Radio Aalsmeer, zodat ook de thuisblijvers mee konden genieten van alles.

Muzikaal evenement
Gedurende de hele dag waren er topartiesten die het publiek vermaakten. Zo waren Danny Terp en de Zingende DJ Dennis Wijnhout er ook weer bij. Danny was samen met Rob Ojevaar dagspreker en het duo zong ook nog de mooiste meezingers. Ook Sasja Brouwers stond wederom op het podium en kreeg al snel de voetjes van de vloer. Voor het derde jaar op rij was DJ Wally ook weer van de partij voor de muzikale verzorging.

Tot half elf ging het ‘Final Countdown’-feest door in de Ophelialaan. Naast Danny Terp en Rob Ojevaar kwam ook Saskia Soulful met haar prachtige stem op het podium. Johnny Romein bracht de sfeer er goed in met onder andere zijn liedje ‘de vrolijke koster’. Bij de foodtrucks konden er lekkere dingen gekocht worden en samen met de nodige drankjes van de bar en de leuke muziek, werd het een gezellige avond.

Dankbaar
Het bestuur van DownTown Ophelia is dankbaar dat zoveel mensen naar de Ophelialaan zijn gekomen om het VIP-personeel ‘aan het werk te zetten.’ Maar zonder de vele vrijwilligers, sponsors, artiesten, fotografen, ondernemers en meer betrokkenen zou dit nooit zijn gelukt. Met de sponsoropbrengsten wordt de JIJ & IK Cadeauwinkel ondersteund. “Met dit mooie initiatief is het eigenlijk heel het jaar een beetje DownTown Ophelia,” aldus het bestuur.

Foto: LNF | Laurens Niezen

Gepubliceerd: 24 juni 2019 om 22:19 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×