Buitenveldertbaan weer in gebruik

De Buitenveldertbaan is vanaf zondagavond 21 juli weer beschikbaar voor gebruik. De start- en landingsbaan was afgelopen week tijdelijk buiten gebruik vanwege geplande onderhoudswerkzaamheden. Om deze periode niet langer dan strikt noodzakelijk te laten duren, voerde Schiphol gelijktijdig verschillende werkzaamheden aan baan, rijbanen, markering en verlichting uit.

Door deze werkzaamheden was de Buitenveldertbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer en is de Schiphol-Oostbaan afgelopen weekend ingezet. De inzet van de Schiphol-Oostbaan was het gevolg van buien in de omgeving en de sterke wind uit het (zuid)westen.

Amsterdam Airport Schiphol verwelkomde in 2018 71 miljoen passagiers en er werd 1,7 miljoen ton vracht vervoerd.

Gepubliceerd: 23 juli 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×