Grote storing op Schiphol: wat is het stil boven Aalsmeer

Schiphol is woensdagmiddag getroffen door een grote storing in het systeem dat vliegtuigen van brandstof voorziet. Hierdoor kunnen alleen vliegtuigen vertrekken die nog voldoende brandstof voor hun bestemming hebben. Het overgrote deel, zo’n 70 vliegtuigen, blijft echter aan de grond staan. Omdat de luchthaven ‘vol’ is, is er ook geen ruimte voor nieuwe vliegtuigen om te landen.

Het gevolg is vele tienduizenden reizigers zijn gestrand. Niet alleen op Schiphol, maar ook op buitenlandse luchthavens. Schiphol is bezig om veldbedden te plaatsen voor eventuele overnachtingen. De storing duurt mogelijk nog tot donderdagochtend.

Alhoewel het voor de gestrande reizigers natuurlijk een enorm vervelend begin of eind van de vakantie is, levert het in Aalsmeer en omgeving een voor velen wat onwerkelijk beeld op: zo stil is het in lange tijd niet geweest.

Update: rond 21.30 uur kwamen de eerste vluchten weer op gang. Het vliegverkeer zal nog tot in de loop van donderdag ontregeld zijn.

Gepubliceerd: 24 juli 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×