Nienke van Dok wint goud op de 2000m steeple NK Junioren

Op de derde dag van het NK junioren 2019 in Alphen a/d Rijn was het Nienke van Dok die voor AV Aalsmeer het goud pakte op de 2000 meter steeplechase. Vooraf was Nienke de grote favoriete op dit loodzware en technische onderdeel. De ranglijstaanvoerder met de 13e beste tijd ooit gelopen in Nederland, was erop gebrand om een sterke race neer te zetten. Het raceplan was dat ze vanaf de start de wedstrijd hard zou maken en direct de kop zou nemen. De eerste 2 ronden konden een aantal atletes Nienke nog op gepaste afstand volgen. Ze kon haar hoge aanvangstempo de rest van de wedstrijd volhouden en het gat met haar mede atleten werd alleen maar groter. Uiteindelijke finishte Nienke in 7:24,35 min met 9 seconden voorsprong op de nummer twee Eline Mast uit Purmerend.

In de dezelfde wedstrijd liep teamgenote Lotte Zethof naar een prima 6e plaats in een ruim persoonlijk record 8:07,79 min. Op de eerste dag van het toernooi liep Nienke ook nog een 3000 meter waar ze als 7e finishte.

Gepubliceerd: 1 juli 2019