Radio Aalsmeer en Cultuurpunt Aalsmeer werken samen

Sinds vorige week zijn Cultuurpunt Aalsmeer en Radio Aalsmeer een samenwerking aangegaan, met als doel de vele culturele activiteiten in Aalsmeer en Kudelstaart nog beter onder de aandacht te brengen. Zo is de complete cultuuragenda, een rol die Cultuurpunt Aalsmeer al enige tijd vervult, voortaan ook te zien op zowel de website als het TV kanaal van Radio Aalsmeer.

“Er vinden in onze gemeente ontzettend veel culturele activiteiten plaats en het Cultuurpunt is hier een belangrijke schakel in”, aldus Lennart Bader van Radio Aalsmeer. “Zij houden een actueel overzicht bij van alle activiteiten en dat is voor ons als omroep een zeer waardevolle bron. Door systemen te koppelen heeft onze redactie hier toegang toe gekregen, waardoor we eenvoudiger een zo compleet mogelijke agenda kunnen bijhouden op onze diverse kanalen”.

Esmee Pappot van het Cultuurpunt voegt toe: “De samenwerking sluit prima aan op onze doelstelling om cultuur laagdrempelig en toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Radio Aalsmeer staat als lokale omroep midden in de samenleving en het is heel mooi om onze agenda nu ook op TV te kunnen zien. Naast het bijhouden van een agenda doet het Cultuurpunt natuurlijk nog veel meer. Zo organiseren wij voor basisscholieren twee keer per jaar een blok met korte cursussen, waarin kennis wordt gemaakt met disciplines als muziek, theater, beeldende vorming en nieuwe media. Voor de jeugd verzorgen wij regelmatig culturele activiteiten op school, of een workshop na schooltijd. Men kan ook altijd aankloppen bij het Cultuurpunt om kennis te delen of advies in te winnen. Zo worden er een paar keer per jaar netwerkbijeenkomsten voor de lokale
amateurkunstenaars- en verenigingen georganiseerd.”

Het TV kanaal van Radio Aalsmeer is te vinden op kanaal 12 van Caiway, kanaal 1389 (“kanaal -1”) van KPN/XS4ALL/Telfort en op radioaalsmeer.nl. Naast de agenda wordt er op de zender ook plaatselijk nieuws gebracht, programma-informatie, actualiteiten, foto’s van toen en nu, de weersvoorspelling en live beelden vanaf het Surfeiland.

Gepubliceerd: 11 juli 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×