Gespreksavond over verruiming openingstijden winkels

Op dinsdag 27 augustus vanaf 20.00 biedt wethouder Robert van Rijn bewoners en ondernemers van Aalsmeer de mogelijkheid om in gesprek te gaan over de verruiming van de winkeltijden. Eén van de mogelijke aanpassingen is het gelijk trekken van de openingstijden op zon- en feestdagen naar de openingstijden van 06.00 tot 22.00 uur die al gelden voor de rest van de dagen.

De avond is vooral bedoeld om standpunten uit te wisselen over de mogelijke verruiming van de winkeltijden. Leden van de gemeenteraad zijn aanwezig om een mening te vormen over de diverse argumenten zowel voor als tegen een verruiming.

De aanpassing van de winkeltijden is volgens de gemeente goed voor de economische bedrijvigheid, het toerisme en de werkgelegenheid. Daarnaast bevordert de verruiming de concurrentiepositie van winkeliers ten opzichte van omliggende gemeenten.
In de nieuwe verordening winkeltijden wordt ook rekening gehouden met een sluiting van de winkels tijdens nationale dodenherdenking op 4 mei. In de huidige situatie is daar geen regeling voor. Een duidelijke regeling voor avondwinkels ontbreekt ook in de huidige situatie. De nieuwe verordening moet daar een uitkomst in bieden.

De avond op 27 augustus staat onder leiding van een onafhankelijke gespreksleider. Belangstellenden kunnen zich aanmelden om aan het gesprek in de raadszaal deel te nemen. In verband met de ruimte is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelnemers worden uitgenodigd op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen. Stuur uw aanmelding vóór 22 augustus naar: saskia.rill@aalsmeer.nl.

Gepubliceerd: 14 augustus 2019 om 17:46 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×