Minister komt praten over groeiplannen Schiphol

Mediapartner ‘NH-Nieuws’ meldde vrijdag dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat)  maandag 19 augustus een werkbezoek brengt aan Aalsmeer en Uithoorn. Ze komt praten over de groeiplannen van Schiphol. Van Nieuwenhuizen gaat in gesprek met lokale politici, ondernemers en bewoners.

Op 5 juli werd bekend dat het kabinet de groeiplannen van Schiphol doorzet, maar wel onder voorwaarden: zo mag het aantal vliegbewegingen alleen groeien als maatschappijen hun leven beteren en zuiniger, schoner en stiller gaan vliegen. Ook is een voorwaarde dat het aantal nachtvluchten wordt teruggebracht.

‘Doodsteek’
Omwonenden van Schiphol vonden het nieuws dat de luchthaven weer mag groeien “een doodsteek voor het laatste greintje vertrouwen” dat zij hadden in het kabinet, aldus de Omgevingsraad Schiphol in juli tegen NH Nieuws. De bewonersdelegatie wil juist dat de groeistop van Schiphol verlengd wordt tot en met 2023.

Volgens ‘Aalsmeer Vandaag’ is voor de minister het vanuit Aalsmeer afgegeven signaal met de motie ‘Leefbaarheid op één‘ kennelijk zo serieus dat ze er geen gras over laat groeien en maandag al naar Aalsmeer komt.

Foto: Minister Cora van Nieuwenhuizen (Rijksoverheid)

Gepubliceerd: 16 augustus 2019 om 22:56 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×