Ophef mogelijke bomenkap Burg. Kasteleinweg

De gemeente meldt naar aanleiding van recente ophef omtrent een aanvraag voor bomenkap langs de Burgemeester Kasteleinweg dat zij zich ook zorgen maakt.  Volgens de berichten en de reacties erop zou het gaan om 31 waardevolle bomen.

Wethouder Wilma Alink is op de hoogte en maakt zich ook ongerust. “Ik ben onaangenaam verrast door deze aanvraag”, zegt Alink. “Mijn beleid is dat gezonde bomen in principe niet worden gekapt”.

De aanvraag voor deze specifieke kap van bomen is nog niet goedgekeurd, want deze is zelfs nog niet officieel in behandeling genomen. Zodra dat wel gebeurt wordt bekeken om welke bomen het gaat (gezond, niet-gezond, waardevol etc.) en of er sprake is van voldoende geplande herbeplanting. 

Dit alles gaat pas na het zomerreces in werking. 

Gepubliceerd: 6 augustus 2019 om 21:48 uur, geschreven door Frederik Tijssen

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×