Praam weer boven water

Het jaarlijkse festijn op de Aalsmeerse wateren is weer in aantocht: de Pramenrace. Dus zijn alle deelnemende teams volop bezig met de voorbereidingen. En dat zorgt vervolgens weer voor soms onalledaagse taferelen.

Donderdagmiddag rond 13.00 uur versperde namelijk een enorme hijskraan de weg op de Stommeerkade. Een aantal mannen was druk in de weer om ‘de bok’ voorzichtig uit het water te halen. Zo’n 160 van deze vaartuigen worden zaterdag 14 september gebruikt tijdens de Pramenrace dat dit jaar het thema Winterwonderland heeft.

Pramen worden volgens oud gebruik vaak onder water gelegd om het hout tegen rotting te beschermen.

Foto: LNF | Laurens Niezen

Gepubliceerd: 29 augustus 2019 om 15:30 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×