Aalsmeerse ambtenaren gaan duurzaam reizen

De gemeente Aalsmeer stimuleert, in haar samenwerking met de gemeente Amstelveen, haar medewerkers zo duurzaam mogelijk te reizen. Een grote groep medewerkers hebben zich daarom ingeschreven voor de landelijke mobiliteitswedstrijd: ‘Low Car Diet’. Ze reizen vanaf 10 september een maand lang zo duurzaam mogelijk naar hun werk.

Hun reisgegevens worden bijgehouden in een app. Hierdoor krijgen zij volledig inzicht in hun reisgedrag, zoals hoeveel CO2-uitstoot zij besparen. Wethouder verkeer Robert van Rijn gaf hiervoor dinsdag het startsein. “Met de landelijke wedstrijd: ‘Low Car Diet’ gaan medewerkers op een goede en leuke manier aan de slag met ander reisgedrag en worden ze bewust van alternatieve vormen van vervoer. Dus niet automatisch de auto pakken, maar ook andere mogelijkheden ervaren”, aldus van Rijn.

Samenwerking
Voor de deelnemers worden elektrische fietsen beschikbaar gesteld, in samenwerking met een aantal fietshandelaren. Ook is een elektrische auto beschikbaar voor medewerkers die overdag op pad zijn. De medewerker die de maand het meest duurzaam reist, mag de elektrische auto als prijs een weekend mee naar huis nemen.

Foto: wethouder Van Rijn (l) | Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 11 september 2019 om 20:57 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×