Gratis fietstocht voor hele gezin

Op zondag 15 september is Café Op de Hoek in Kudelstaart startlocatie voor een fietstocht met twee nieuw uitgezette afstanden in de omgeving. Evenals vorig jaar is deelname aan de recreatieve fietstocht gratis. Tevoren aanmelden is ook niet nodig.

Belangstellenden kunnen zich melden ’s morgens tussen 10.00 en 11.30 uur in het café en ontvangen daar de route en instructies. Bij terugkomst wacht een aanbieding op het terras speciaal voor fietsers.

Gratis
Na het succes van vorig jaar besloot Café Op De Hoek de fietstocht ook dit jaar gratis aan te bieden aan de inwoners van het dorp en vrienden daarbuiten. Toen liep het storm in het café en stonden de ongeduldige fietsers in de rij voor het speciale koffiearrangement. De fietstocht is geschikt voor alle leeftijden. Gezien de prachtige weersvoorspelling voor het komende weekend verwacht het café een grote deelname.

Gezellig en sportief er op uit
Voor recreatieve fietsers is een veilige autoluwe route van 25 kilometer uitgezet rond het Braassemermeer. De stoplichtvrije route neemt de fietsers laverend mee door kleine en grote polders met tal van bankjes langs het water. Voor geoefende fietsers is een route van 40 km uitgezet die deels de 25 km route volgt met een extra lus rond de Wijde AA in de Gemeente Kaag en Braassem. In beide routes zit een oversteek per veerpont die contante betaling vraagt. Langs beide routes bevinden zich voldoende horecagelegenheden waar fietsers even kunnen rusten op het terras.

Veiligheid
Een routebeschrijving wordt bij de start uitgereikt maar de richting is eenvoudig te volgen via speciaal opgehangen pijlen op alle hoeken en kruispunten. Dat zorgt voor een stukje verkeersveiligheid en kunnen de fietsers volop genieten van de omgeving. Beide routes zijn geschikt voor iedereen die van fietsen houdt.

Foto: Cees Lansbergen

Gepubliceerd: 11 september 2019 om 8:01 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×