Gemeenteraad start seizoen met werkbezoek

Anderhalf jaar geleden besloot de gemeenteraad geld te investeren in het aanpassen van de installaties van zwembad de Waterlelie voor de aansluiting op het warmtenet Hornmeer. Afgelopen vrijdag bezochten de leden van de Aalsmeerse gemeenteraad het datacenter van NLDC aan de Lakenblekerstraat, het beginpunt van het warmtenet. Het werkbezoek markeert de start van het politieke seizoen en is een goede gelegenheid voor de raadsleden om elkaar te ontmoeten voordat de vergaderingen weer beginnen.

Restwarmte
Tijdens de ontvangst in het datacenter gaven NLDC locatiemanager Jeroen Vollmuller en ESA-directeur Marten van Maastrigt een toelichting op het unieke energie uitwisselingsproject. Een deel van de restwarmte van de computerservers in het datacenter wordt via een warmwaterleiding geleverd aan de nabijgelegen brede school
de Triade, het zwembad de Waterlelie en potplantenexporteur Vertiplant. Deze afnemers gebruiken de warmte voor verwarming van hun gebouwen. Het inmiddels afgekoelde water wordt vervolgens weer teruggepompt naar het datacenter en daar gebruikt voor de koelinstallaties. Zo wordt er flink wat energie bespaard.

Toegevoegde waarde
Aansluitend was er voor de raadsleden een rondleiding bij de Historische Tuin aan het
Praamplein. Na de ontvangst in Het Tuinhuis vertelden twee enthousiaste bestuursleden met passie over de geschiedenis van de Aalsmeerse gewassen en kwekerijen met als afsluiting een vertoning van de nieuwe film over de Historische Tuin in het veilinggebouw. Ondanks dat voor velen de Historische Tuin een bekend fenomeen is, waren de reacties eensgezind dat het bezoek absoluut een toegevoegde waarde heeft voor de kennis over de geschiedenis van Aalsmeer.

Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 11 september 2019 om 7:41 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×