Bamboe project in 'Echt Esther'

Duurzaamheid is een populair woord. Op veel producten vind je tegenwoordig ook een Fair Trade sticker. In deze tijd worden we ons steeds bewuster van wat het gevolg is van de keuzes die wij maken. Veel mensen lezen er over, sommige zijn ook actief betrokken door vegetariër te worden of veganist. Donderdag 19 september is Henri Potze te gast bij ‘Echt Esther’. Henri is 46 jaar, woont met zijn vrouw en twee dochters in Nieuwkoop. Henri is iets meer dan gemiddeld betrokken bij hoe wij gebruik maken van de wereld.

In 2015 heeft hij de stichting Benefits of Nature opgericht. Een stichting waarin nu veel bedrijven verenigd zijn die samen willen verduurzamen met als middel ‘footprinting’. Een footprint geeft inzage in de duurzaamheid van een bedrijf en een product. Met deze informatie kun je gericht gaan verduurzamen.

Donderdag zal er extra aandacht zijn voor het bamboe project in Oeganda. Een prachtig initiatief, dat de drie duurzaamheid P’s verenigd: People, Planet en Profit. Henri zijn droom is dat ‘Bamboo Village Uganda’ een groot dorp mag worden waar duizenden Oegandezen en mooi en waardig bestaan kunnen opbouwen.

Echt Esther‘ wordt iedere donderdag uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur. Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Foto: Henri Potze (eigen foto)

Gepubliceerd: 16 september 2019 om 22:15 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×