Lelystad kan vluchten overnemen van Schiphol

Lelystad Airport is zo goed als gereed om open te gaan en een aantal vluchten van Schiphol over te nemen. Dat is de boodschap van Hanne Buis, directeur van Lelystad Airport, aan bestuurders van Schiphol-gemeenten, Amstelveen, Aalsmeer en Haarlemmermeer, bij hun werkbezoek aan Lelystad Airport op maandag 23 september.

Het bezoek vond plaats op initiatief van burgemeester Ina Adema van gemeente Lelystad. De regiobestuurders werden bijgepraat over de ontwikkelingen rond Lelystad Airport en kregen een rondleiding door de spiksplinternieuwe, duurzaam gebouwde terminal.

Het is de bedoeling dat Lelystad Airport zich ontwikkelt tot een schone, veilige, innovatieve luchthaven. Daarbij is de verwachting dat de luchthaven een belangrijke bijdrage zal leveren aan de economie en werkgelegenheid van de stad en de regio. De opening van Lelystad Airport komt tegemoet aan de wens van gemeenten rondom Schiphol om vluchten te verspreiden over meerdere luchthavens om de overlast van het vliegverkeer voor omwonenden van Schiphol te beperken.

Spreiding over meerdere luchthavens
Zoals bekend is verdere groei van luchthaven Schiphol geen optie voor de gemeente Aalsmeer. Bij het eerdere bezoek van minister Nieuwenhuizen aan de regio is deze boodschap al duidelijk gemaakt. “We hebben de minister duidelijk onze boodschap meegegeven”, concludeerde wethouder Van Duijn destijds. “Genoeg is genoeg”.

Op de foto van links naar rechts: Nelleke van Bezooijen, Directiesecretaris Lelystad Airport, Robbert-Jan van Duijn, wethouder Schiphol Aalsmeer, Gido Oude Kotte, burgemeester van Aalsmeer, Ina Adema, burgemeester van Lelystad, Jurgen Nobel, wethouder Schiphol Haarlemmermeer, Tjapko Poppens, burgemeester van Amstelveen en Hanne Buis, directeur Lelystad Airport.

Bron: Gemeente Amstelveen

Gepubliceerd: 27 september 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×