Aalsmeerbaan twee weken dicht

Tussen zondagavond 29 september en zondagavond 13 oktober zal een deel van Aalsmeer kunnen genieten van extra rust. Schiphol voert dan geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de Aalsmeerbaan. Tijdens deze werkzaamheden is de Aalsmeerbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. Om deze periode niet langer dan strikt noodzakelijk te laten duren, voert Schiphol gelijktijdig verschillende werkzaamheden aan baan, rijbanen, markering en verlichting uit. Het baangebruik zal in de nacht niet afwijken door het onderhoud aan de Aalsmeerbaan.

Werkzaamheden
Tijdens het reguliere onderhoud aan de Aalsmeerbaan vernieuwt Schiphol waar nodig het asfalt en de baanmarkeringen. Er wordt onder andere rubber van de baan verwijderd. Vliegtuigbanden laten bij elke landing een klein beetje rubber achter op de baan. Dat gaat in het asfalt zitten, waardoor het minder stroef wordt. Na een paar duizend landingen wordt het tijd om het rubber te verwijderen. Tijdens het onderhoud worden de lampen van de Aalsmeerbaan gewassen en indien nodig worden lampen vervangen.

Het asfalt van de rijbaan naar de Aalsmeerbaan wordt vervangen, net als de rijbaanverlichting en afwateringsgoten. Naast het regulier onderhoud aan de Aalsmeerbaan vindt er tot en met woensdag 16 oktober aanvullend onderhoud plaats aan een rijbaan naar de Aalsmeerbaan. De verwachting is dat deze werkzaamheden geen versterkend effect hebben op het baangebruik.

Gepubliceerd: 27 september 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×