Blauwalg in de Westeinder nabij Kudelstaart

Je denkt dat het niet meer speelt eind september, maar ondanks de lagere temperaturen en de regen van de laatste dagen, heeft de provincie Noord-Holland vrijdag een melding afgegeven voor de Westeinderplassen ter hoogte van de zwemsteiger Herenweg in Kudelstaart.

Dit betekent dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. U mag er wel zwemmen en moet zelf beoordelen of er een risico is voor uw gezondheid. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen.

Op de locatie is een waarschuwingsbord neergezet. Het bord wordt weggehaald, als de blauwalg verdwenen is.

Actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Nederland vindt u op www.zwemwater.nl en via de zwemwatertelefoon (0800) 998 67 34.

Gepubliceerd: 27 september 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×