Minister Van Nieuwenhuizen komt logeren

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat gaat binnenkort een nacht logeren in Aalsmeer om zo zelf de vliegtuighinder van Schiphol te ervaren. Dat zegde Van Nieuwenhuizen toe voor de camera van mediapartner NH Nieuws na afloop van een Kamerdebat over de luchtvaart. Van Nieuwenhuizen was al vaker uitgenodigd om te komen slapen, maar was daar tot nu toe nooit op ingegaan.

Niet gereageerd
De eerste oproep aan Cora van Nieuwenhuizen om te komen logeren kwam van onze eigen wethouder Robbert-Jan van Duijn. Van Duijn is een fel tegenstander van de groei van Schiphol. Tot vanavond had Van Nieuwenhuizen nog niet gereageerd op de uitnodiging van Van Duijn, die de oproep aan de minister meerdere keren heeft herhaald.

Echt ervaren
D66-Kamerlid Jan Paternotte stelde vanmiddag opnieuw de vraag of Van Nieuwenhuizen zelf een keer de overlast zou willen komen ervaren door een nachtje onder een aanvliegroute te slapen. Dat zegde ze toe mits iemand haar direct zou uitnodigen. “Laten we een keus gaan maken, maar dan moet het ergens zijn in een huis waar mensen echt zeggen, hier ervaar je het echt”, aldus Van Nieuwenhuizen.
Wethouder Van Duijn zegt op Twitter dat de uitnodiging om bij hem te slapen nog steeds staat.

Bron: NH-Nieuws

Gepubliceerd: 11 september 2019 om 22:05 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×