Spectaculaire vuurwerkshow in Aalsmeer en Kudelstaart

De Aalsmeerse feestweek 2019 is begonnen!

Zoals gebruikelijk op de eerste zaterdag in september was er ook dit jaar weer een grote braderie in het centrum. De Zijdstraat, Dorpsstraat en een stukje van de Schoolstraat stonden vol met meer dan 150 kramen. Ook Radio Aalsmeer was aanwezig en verzorgde de hele dag een live uitzending vanuit de opvallende studio tent. Ondanks het wat regenachtige weer, was het behoorlijk druk en gezellig.

Verlichte boten
Een andere traditie is ‘Vuur en Licht op het Water’. Eén keer per jaar worden de Westeinderplassen verlicht door honderden boten. De stoet vaartuigen voer via de Kleine Poel en de Ringvaart naar de watertoren aan de Grote Poel. Daar ging de colonne voor anker om naar het jaarlijkse vuurwerk te kijken.

Dit jaar ook vuurwerk in Kudelstaart

Mooiste vuurwerkshow
Niet alleen op het water, ook op de oevers rond de watertoren stond het publiek rijkelijk met de blik gericht naar het water. Het lijkt ieder jaar weer drukker te worden; vele duizenden mensen kwamen op misschien wel de mooiste vuurwerkshow in Nederland af. Het lukte de organisatie wederom een mooiere show neer te zetten dan vorige jaren. Het weer werkte mee, want ’s avonds was het droog. Om precies 23.00 uur stopten de vliegtuigen met landen en startte de voorstelling. Alleen het aftellen haperde, maar verder verliep de show perfect. Als verrassing werden dit jaar ook de kijkers vanaf de loswal in Kudelstaart bij het spektakel betrokken. Ook daar werd een deel van het vuurwerk afgestoken en moesten de mensen in Aalsmeer hun blik zij- of achterwaarts richten. Aalsmeer èn Kudelstaart genoten!

Bekijk hier het interview dat Mark en Eric op vrijdagavond hadden op de watertoren met mede-organisator Mike Multi.

Foto: Radio Aalsmeer | Elbert Huijts

Gepubliceerd: 8 september 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×