3500 leerlingen doen mee aan Techniek Driedaagse

Boren, timmeren, metselen en sleutelen. Meer dan 3500 leerlingen uit de gemeenten Aalsmeer, Uithoorn, De Ronde Venen en Nieuwkoop kunnen niet wachten om deze technische vaardigheden in de praktijk te brengen op de Techniek Driedaagse. Van 5 tot en met 7 november barst een groots techniekfestijn los op het terrein van FN Kempen aan de Oosterlandweg in Mijdrecht.

Techniekwedstrijd
In aanloop naar de Techniek Driedaagse heeft TechNet Amstel & Venen een techniekwedstrijd uitgeschreven. ‘Bouw een zelf bewegend vervoersmiddel’ luidt de opdracht. Meer dan achttienhonderd leerlingen uit de hele regio zijn al weken met deze opdracht aan de slag. Ze werken aan innovatieve creaties als een ‘vliegende boot’ en een ‘auto met ballonaandrijving’.  Vanuit de Aalsmeer/Kudelstaart doen de volgende scholen mee: Antoniusschool, de Graankorrel, Jozefschool, Oosteinderschool, Samen Een, OBS Kudelstaart, Wellantcollege de Groenstrook en de Zuidooster.

Open Avond
Nieuwsgierig geworden naar de bouwwerken? Tijdens de Open Avond op 7 november van 17.00 tot 20.30 uur kunt u alle bouwwerken bekijken. De Open Avond is de gelegenheid om te zien hoe kinderen kennismaken met techniek, welke technische opleidingen er zijn en om te ontdekken dat er veel mogelijkheden zijn voor banen in de technische sector. De Open Avond is in de loods van FN Kempen aan de Oosterlandweg 45 in Mijdrecht. Kijk voor meer info op www.technetamstelenvenen.nl.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 31 oktober 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×